Skip to content

Raclette grillar i testet: Steba värms upp snabbt och är lätt att rengöra

Oavsett om det är jul, nyårsafton eller en mysig kväll med vänner – Raclette är alltid ett bra alternativ. Å ena sidan står värden inte i köket i timmar, å andra sidan kan alla sätta ihop sin egen måltid. Vilken Raclettegrill är bra, avslöjar ett test i ETM-testmagasinet. Totalt 13 enheter fick tävla. Testvinnaren med betyget ”mycket bra” var Raclettegrill Steba RC 3 plus (cirka 90 euro) med åtta stekpannor, en grillyta på 26 x 26 cm och en grillplatta av aluminium och natursten. Det övertygade med korta tillagningstider och den bästa non-stick beläggningen. Dessutom kan grillplattorna bytas ut. Nackdelar: litet grillområde, kort kabel.

Bilder från Amazon Product Advertising API / Advertised Products (Advertising) / Amazon Affiliate Links

Steba RC 3 plus som enda raclette i jämförelsen “mycket bra”

Foto: Margouillat |  Dreamstime.com

Foto: Margouillat | Dreamstime.com

Inventum GR421 (cirka 50 euro) erbjuder en grillyta på 41 x 25 cm, sex stekpannor och en aluminiumplatta. Vi gillade verkligen non-stick-effekten och de stora stekpannorna. Den korta kabeln och bristen på temperaturinställningar kritiserades. Sammantaget uppnådde raclette ett “bra” övergripande betyg.

Det också “bra” Küchenprofi Raclette Exclusive (cirka 120 euro) kommer med åtta stekpannor, en natursten och aluminiumgrillplatta och 37 x 24 cm grillyta. Det fanns plus för de stora stekpannorna och de utbytbara grillplattorna. Den korta kabeln hade däremot en negativ inverkan.

Den billiga Unold Raclette Finesse (Betyg “Bra”, cirka 40 euro) med åtta stekpannor och grillplatta i aluminium berömdes för sin goda non-stick-effekt, den reversibla grillplattan och hyllan. Men även med denna raclette är kabeln för kort, skriver ETM-testmagasinet. Också Cloer Raclette Grill 6420 (Betyget “bra”, cirka 90 euro), enligt raclette-testet, erbjuder en stor grillyta och stora kokkärl. Som med andra raclette-maskiner i testet är kabeln för kort. Detaljerad information om ämnet Raclette och fondue finns i den här guiden.

Dessa raclettegrillar fick också “bra”:

  • Severin RG2617
  • Kela Chalet 8
  • Steba RC 44
  • Vår Raclette2 +
  • Tristar RA-2992
  • Lentz Electric BBQ Grill RC 3
  • Pris / prestationsvinnare MIA Prodomus RG 8388N schweiziska Raclette
/* */