Skip to content

Paketavsändare: DHL, Hermes, DPD och GLS i jämförelse

Paketsändningen blomstrar under adventssäsongen: presenter, julpynt eller till och med hela julgranen beställs online. Men vilken paketfrakt är billig, snabb och hanterar paketen försiktigt? Computer Bild-tidningen gjorde testet och gjorde fyra stora leverantörer genom sina steg. Resultatet: Testvinnare med betyget 2,41 DHL (Tyska Post AG). Pakettjänsten hanterade varorna försiktigt och förde transporterna till mottagaren så snabbt som möjligt, skriver testarna. Dessutom är det billigast att skicka tunga paket med DHL.

Bilder från Amazon Product Advertising API / Advertised Products (Advertising) / Amazon Affiliate Links

2: a plats gick till Hermes paketaffär (Anmärkning 2.94). Användarvänligheten var “mycket bra”, erbjudandet, priserna och betalningen, dock “tillfredsställande”, liksom service, säkerhet och lag. När det gäller testutskick fick Hermes betyget “tillräckligt”. Nådde 3: e plats med betyget 3,03 DPD. Priser och betalning samt service, säkerhet, lagstiftning och testutskick var “tillfredsställande”. Å andra sidan fanns det ett “tillräckligt” betyg för användarvänlighet och erbjudandet. Jämfört med DHL tar paketfrakt betydligt längre tid att leverera en beställning, skriver testarna.

Tog fjärde och sista platsen GLS (Not 4.79). Paketavsändaren är inte bara betydligt långsammare än till exempel DHL utan också dyrare. Följaktligen, när det gäller erbjudande, priser och betalning, var det bara tillräckligt för en “tillräcklig”. Användarvänlighet såväl som service, säkerhet och lag kritiserades också. Det fanns bara ett “tillfredsställande” betyg för testleveransen. Mer information om jämförelsen av paketavsändare finns i Computer Bild, nummer 24/2011 och online på computerbild.de.

/* */