Skip to content

Öko-Test testar läderhandskar för kvinnor och män för skadliga ämnen

Handskar ses nu också som ett modeaccessoar. Följaktligen finns de i olika utföranden, från vantar till halvhandskar och läderhandskar. Om du vill köpa ett par läderhandskar för den kommande vintern bör du titta på Läderhandskar-Test i Ekotest kasta. Konsumenttidningen undersökte 17 läderhandskar för kvinnor och män med avseende på deras ingredienser. Resultatet är skrämmande.

Bilder från Amazon Product Advertising API / Advertised Products (Advertising) / Amazon Affiliate Links

Bara två par Läderhandskar

uppnått ett “tillfredsställande” resultat i testet: H&M läderhandskar (cognac) för kvinnor och Bernd Vojtisek handskar av hjortmocka (svart) för män. Båda paren läderhandskar innehöll spår av polycykliska aromatiska kolväten, krom och organiska halogenföreningar. Inga andra tvivelaktiga ingredienser kunde emellertid upptäckas.

Två par läderhandskar för kvinnor i testet fick ett “dåligt” betyg. Resten måste vara nöjda med en “otillfredsställande” övergripande betyg på grund av kontroversiella ingredienser, inklusive läderhandskar från C&A, Eska och Emporio Armani samt Boss, Emu, Calvin Klein och Tommy Hilfiger. Mer information om läderhandskar-testet finns i Öko-Test, utgåva 11/2011.

/* */