Skip to content

Medicinsk termometertest: Braun Thermoscan IRT 4520 på första plats

Vilken klinisk termometer är bäst? BILD am Sonntag gjorde testet i nummer 4/2012 och undersökte många modeller för vuxna, spädbarn och småbarn. Detta är testvinnaren Braun Thermoscan IRT 4520 klinisk termometer (cirka 90 euro, tillgänglig härBraun Thermoscan IRT 4520 på Amazon

), som mäter temperaturen i örat med hjälp av infraröd. Enligt testrapporten levererar termometern tillförlitliga resultat som ligger något under rektalmätningen och är lätta att använda. Den kliniska termometern från Braun är utrustad med en signalton, skyddssensor och frigöringsknapp för skyddslock.

Den relativt billiga tar andraplatsen Medisana Thermodock infraröd modul (cirka 30 euro, tillgänglig härMedisana Thermodock infraröd modul på Amazon

). Den kliniska termometern har ett minne för flera användarprofiler och mäter enligt testet kontaktlöst via iPod, iPhone och iPad. Resultaten är felaktiga för små barn, men okej för vuxna och äldre barn.

Den tredje platsen i det kliniska termometertestet (här är en annan testrapport) av BILD am Sonntag går till Braun Thermoscan IRT 3020CO, som mäter något exakt: Resultaten av den infraröda kliniska termometern skulle ha varit upp till 1,5 grader under de verkliga, skriver BamS. Den fick samma kritik Doc Morris mors beröringsom läggs på fingret som en ring. Testbarnet blev också irriterad av den kliniska termometern. 5: e plats uppnådde detta Avent digital uppsättning, följd av Harting + Helling 6-i-1 panna / örontermometer. Det kompletta kliniska termometertestet kan läsas i Bild am Sonntag, nummer 4/2012.

/* */