Skip to content

Dokumentförstörare testas: testvinnaren Hama bäst för hemmabruk

Foto: Hama

Dokumentförstörare skär dokument i bitar så små att ingen annan kan läsa dem. Tidningen Haus & Garten Test fick reda på vilken dokumentförstörare som rekommenderas i nummer 1/2012. Totalt 16 pappersförstörare användes för jämförelse, inklusive enheter för hemmabruk och modeller för användning på kontoret. Testvinnare på Krossar för hemmabruk blev den Hama CCD 1018L

(Betyg “Bra”, cirka 120 euro). Enheten imponerade framför allt med sin kapningsprestanda: dokumentförstöraren kan strimla 13 ark samtidigt, skriver testmagasinet.

Det goda utförandet och de enkla kontrollerna hade också en positiv inverkan. Hama CCD 1018L med LED-skärm strimlar papper, CD / DVD och plastkort. Utrustningen inkluderar bland annat en 18-liters uppsamlingskorg för papper och en separat 3-liters korg för CD / DVD och plastkort. Enligt tillverkaren stängs pappersförstöraren automatiskt av om den överhettas för att förhindra att enheten skadas.

Testvinnare på Dokumentförstörare för kontoret blev den Geha Office X15 CD

(Betyg “Mycket bra”, cirka 230 euro). Modellen fick mycket bra skärprestanda samt skärkvalitet och god hantering. Dokumentförstöraren Geha är lämplig för små och medelstora avdelningar. Den har en LCD-skärm med status och tid, en kvalitetsskärningsenhet och en automatisk start / stopp-funktion och backning. En säkerhetsavstängning när du tar bort uppsamlingsbehållaren är också ombord.

Pris / prestationsvinnare Geha X7CD är enkel och säker att använda

Titelpris / prestationsvinnaren gick till Geha dokumentförstörare Hem och kontor X7CD (Betyg “Bra”, cirka 40 euro). Framför allt lysde den här modellen med sin mycket, mycket goda klippkvalitet samt sin säkra och enkla användning. De Hem och kontor X7CD från GehaGeha X7CD på Amazon

har en separat kortplats för att strimla CD-skivor och kreditkort, en automatisk start / stopp-funktion och spolning. Pappersförstöraren stängs av automatiskt när uppsamlingsbehållaren tas bort. Mer information om dokumentförstörartestet finns i testet Hem & Trädgård, utgåva 1/2012.
/* */