Skip to content

Diskmaskiner upp till 800 euro i testet: Många diskmaskiner övertygar

Letar du efter en diskmaskin som inte bara tvättar rent utan också är effektiv och energibesparande? Då är det värt att titta på ETM-testmagasinet. Det finns en Granskning av diskmaskiner. Tidningen hade totalt nio enheter mellan 279 och 799 euro för jämförelse. Testvinnaren var Miele G 5141 SC EcoLine 60 cm (betyg “mycket bra”). Diskmaskinens styrkor är “mycket bra” rengöring och torkning och låg energiförbrukning. Testarna störde sig bara av den långa programvaran.

Bilder från Amazon Product Advertising API / Advertised Products (Advertising) / Amazon Affiliate Links

Electrolux diskmaskin vinner silver

Foto: ronstik I Fotolia

Den 2: a platsen når Electrolux ESI 67040XR (Betyg “Bra”). Sammantaget imponerar maskinen med “bra” rengörings- och torkresultat. Testarna berömde särskilt besparingsprogrammet, eftersom det inte bara levererar bra arbete utan också sparar mycket el och vatten.

3: e plats i diskmaskintestet togs av Hoover DDY 088TX (Betyg “Bra”, cirka 580 euro, tillgänglig härHoover DDY 088TX

). Diskmaskinen är mångsidig och erbjuder rätt program för de flesta smutsgrader. I ekonomiprogrammet var diskarna dock inte helt rena.

Följande diskmaskiner har också fått betyget “Bra”:

  • Bauknecht GSFP 640 ET A +,
  • Fagor ES + 2,
  • Godis CDP 6850 och
  • Whirlpool ADP 6993 ECO.

Pris / prestationsvinnaren Bomann GSPE 773 får en “tillfredsställande” övergripande betyg. Anledningen till detta är de medelmåttiga rengöringsresultaten med envisa rester. Diskmaskinen är också mycket bullriga. Du hittar mer information om diskmaskintestet i ETM-testmagasinet, nummer 11/2011.

/* */