Skip to content

Dessa skorstens- och pelletsugnar värms effektivt, miljövänligt och säkert

Öppen spis och pelletsugnar ger värme och skapar en atmosfärisk atmosfär. Vill du köpa en öppen spis eller kamin, men vet inte vilka apparater som rekommenderas? Ta sedan en titt på Stiftung Warentest. Konsumenttidningen har testat kaminer och kakelugnar. Totalt 18 spisar måste jämföras, inklusive modeller med och utan vattenanslutning. Resultatet: Sju ugnar klarade testet med en övergripande grad av “bra”. Bäst Kamin utan vattenanslutning var det HARK 44 GT ECOplus (cirka 3000 euro, tillgänglig här

) – den enda spisen med dammfilter.

Bilder från Amazon Product Advertising API / Advertised Products (Advertising) / Amazon Affiliate Links

Testvinnaren från HARK övertygade om de bästa avgasvärdena i testet. Dessutom är kaminen robust, läckagesäker och enkel att använda: Så här HARK 44 GT ECOplus Förutom ett vibrerande galler finns det också ett användbart skjutreglage för uppvärmning. 2: a plats gick till Jena kanin. Den “effektiva och solida” vedspisen fick poäng med sin enkla manövrering, lätt reglerbara värmeutsläpp och “acceptabla” avgasvärden. Dessutom är silvervinnaren mycket brandsäker och även lämplig för rum med lågt värmebehov.

De andra kaminerna utan vattenanslutning fick “Tillfredsställande”, “Tillräcklig” eller till och med “Dålig”, t.ex. B. den Thermia Fuego V1 och den Justus Alamo. De två ugnarna värmer inte effektivt eller är miljövänliga och ger inget skydd mot heta ytor. De två vedeldade spisarna med vattenanslutning – Buderus Blueline 4W och Olsberg Tolima Aqua Compact – uppnått ett “tillfredsställande” totalresultat. Orsakerna till detta var särskilt dålig bearbetning och dåliga miljöegenskaper.

Redaktörens tips

Letar du efter en bra vedklyvare? Du kan ta reda på vilka loggdelare som övertygar i testet på den här sidan. Du kan läsa användbara tips och information om att köpa en vedspis här.

Alla 5 pelletsugnar övertygar i testet

Foto: Haas + Sohn |  Pelletskamin Pelletto 417.08

Foto: Haas + Sohn | Pelletskamin Pelletto 417.08

Både Pelletsugnar med vattenanslutning dela Calimax Twist 06, den Västra eld Pueblo Aqua och den Wodtke BM 01 ivo.tec vatten + 1: a plats. Kaminerna från Calimax och Westfeuer värms upp på ett mycket miljövänligt, effektivt och säkert sätt. Den miljövänliga, säkra pelletsspisen från Wodtke utsågs också till “Effektivitetsvinnare” av Stiftung Warentest. Eftersom dessa tre pelletsugnar värms upp oberoende av rumsluften är de särskilt lämpliga för passivhus med ventilationssystem.

Under Pelletsugnar utan vattenanslutning övertygade Rika Como och den Haas + Sohn Pelletto 417.08 (cirka 2300 euro, tillgänglig härHaas + Sohn Pelletto 417.08 på Amazon

). Den billiga Haas + Sohn är lätt, säker och värmer miljövänligt. Dessutom är denna spis också lämplig för rum med lågt värmebehov. Rika pelletsugn värms också effektivt och miljövänligt. Dessutom är den säker, enkel att använda och även lämplig för rum med lågt värmebehov. Du hittar detaljerad information om testet i 11/2011-utgåvan av Stiftung Warentest. Som Portaler för eldningsolja och pellets erbjuder den bästa prisjämförelsen, kommer du att få reda på på den här sidan.
/* */