Skip to content

Attitydtest att öva: Duden guide i testet

Foto: Duden

Foto: Duden

Vilka rekryteringstest finns det? Vad kan jag förvänta mig av ett bedömningscenter? Och vad måste du se upp för under en intervju? De Duden guide “Att klara rekryteringstesterna säkert” ger inte bara svar på dessa frågor utan också tips och hjälp.

Ett snabbtest från Stiftung Warentest avslöjar hur bra: Innehållet i den 190-sidiga boken sträcker sig från ångest och beteendestyrning till tips för kommunikation och information om individuella testförfaranden, skriver Stiftung Warentest. Den består av fem kapitel och en övningsdel. Du kan till exempel ta reda på vilka tester som används oftast och hur allvarliga och tvivelaktiga procedurer skiljer sig åt. Ytterligare innehåll i Duden-guideboken ”Att klara rekryteringstestet säkert” är tips för effektiv förberedelse, vilka typer av elever som finns och hur man bäst kan memorera stora mängder testkunskap.

Rekryteringstest: allmän kunskap, övningar, tips etc.

Boken förklarar också hur man framträder och beter sig bra under en intervju: Vilka kläder är lämpliga? Vilka är de rätta svaren i stressintervjun? Hur håller jag självsäker småprat? Processen och standardelementen i ett bedömningscenter, såsom övningar i postkorg, rollspel och presentation, beskrivs också i Duden-guiden (för 12 euro, tillgänglig härDuden guide på Amazon

), liksom testuppgifter om allmän utbildning, kunskap om Tyskland och tänkande. Sammantaget är guideboken ”Att klara rekryteringstest säkert” aktuell, hjälpsam och avgörande, enligt Stiftung Warentest. Testartiklarna är “mycket bra”, liksom informationen om lärartyper och inlärningsmetoder, tips och tricks om tentamen och information om etikett och klädkod. Ytterligare information om testrapporten och ansökningsämnet finns på test.de.
/* */