Skip to content

8 tebryggare i testet: Gastroback som enda “mycket bra”

Oavsett om du vill värma upp dig, vid sjukdom eller bara för att släcka halsen – te är nästan alltid ett alternativ. Medan vissa nöjer sig med konventionella tepåsar, använder andra en te-maskin för att förbereda sitt te. Som Tekokare är bra, avslöjar en Testa i ETM-testmagasinet. Åtta tekokare skickades till köket för jämförelse. Testvinnaren var Gastroback 42439 Gourmet Tea Advanced Automatic (Betyg “Mycket bra”, cirka 260 euro) med avstängningsfunktion, varmhållningsfunktion och justerbar bryggtemperatur och bryggtid. Enligt testet kan även känsliga gröna teer tillagas med den multifunktionella enheten. Nackdel: Det finns bara engelska termer på kontrollpanelen.

Bilder från Amazon Product Advertising API / Advertised Products (Advertising) / Amazon Affiliate Links

En jämförelse av te-maskiner: Philips är väldigt bekvämt

Foto: Philips |  HD7310 tekokare

Foto: Philips | HD7310 tekokare

De Philips tekokare HD7310 fick kvalitetsbetyget “bra”. Fördelarna med tebryggaren inkluderar: B. en avstängningsfunktion, snabbvalsknappar och en värmekanna. Bryggtemperatur och bryggtid kan också ställas in. Emellertid är den rostfria stålkannans kapacitet endast 0,7 liter.

Morphy Richards Tea Maker 43970 (Betyg “Bra”, cirka 90 euro) är också lämpligt för tepåsar. Vi gillade den enkla hanteringen, den snabba uppvärmningen, de akustiska signalerna och displayen. Ändå fanns det också kritik: Det löstagbara locket och silinsatsen utgör en risk för skållning.

De Cloer 5549 te maskin T42 (Betyg “Bra”) erbjuder en stor fyllningsöppning, akustiska signaler, en avstängningsfunktion och mycket mer. Enheten är dock inte lämplig för älskare av känsliga teer. Dessa te-tillverkare fick också betyget ”bra” i testet: i) handel TeaTime och CasoTeegourmet 1800. MIA Prodomus Happy Tea Master uppnådde ett ”tillfredsställande” totalresultat. Du hittar mer information om jämförelsen av tebryggaren i testmagasinet ETM 11/2011.

/* */