Skip to content

6 helautomatiska kaffemaskiner i testet: Melitta och Krups tycker “bra råd” “mycket bra”

Kaffe är en av de mest populära dryckerna bland tyskarna. För en tid sedan var människor nöjda med konventionellt filterkaffe, men i dag läggs tonvikt inte bara på smak utan också på crema, konsistens och temperatur. Som ett resultat behövs en helautomatisk kaffemaskin. Tidskriften Goda råd Har sex nuvarande helautomatiska kaffemaskiner testade och kallade bra enheter. Testvinnaren med betyget ”mycket bra” var Melitta Caffeo CI T42 (cirka 600 euro, tillgänglig härMelitta Caffeo CI T42 på Amazon

) med 1,8 l vattentank och avtagbar bryggenhet. Enheten var särskilt övertygande när det gäller hantering, volym och smak.

Bilder från Amazon Product Advertising API / Advertised Products (Advertising) / Amazon Affiliate Links

Andra platsen med betyget ”Mycket bra” togs av Krups Series EA 9000. Den helautomatiska kaffemaskinen erbjuder inte bara en intuitiv pekplatta utan uppfyller också nästan alla testkriterier. De Miele CM 5200 (Betyg “Bra”) har en informativ bruksanvisning, förståeliga knappar och en barnsäkerhetsfunktion. När det gäller smaken var det krämiga mjölkskummet övertygande, men grädden är bubblande och har en svag smak.

Erbjudandena “bästa pris-prestanda” Philips Saeco Syntia (Betyg “Bra”) – testets minsta och lättaste kaffemaskin. Espresson är fin och choklad, cappuccino-skummet är ”behagligt kompakt”. Andra testkandidater var kaffemaskinen WMF 500 (Betyg “Bra”) och den helautomatiska maskinen Delonghi ECAM 26,544 (Betyg “Tillfredsställande”). Detaljerad information om det helautomatiska kaffemaskintestet och de enskilda testkandidaterna finns i tidningen Goda råd, Utgåva 12/2011.

/* */