Skip to content

16 ekonomiska torktumlare testade av Stiftung Warentest

Vilken Torktumlare med värmepump är miljövänligt och ekonomiskt? Stiftung Warentest undersökte denna fråga. En summa av 16 torktumlare ombads att testa, inklusive sju Torktumlare med värmepump och sju med klassikern kondensation. Testvinnaren bland kondensortorkarna med värmepumpar var AEG T59880 (Betyg “Bra”, cirka 700 euro, tillgänglig härAEG T59880 på Amazon

). Torktumlaren torkar tvätten “väl” till “mycket bra” och har ett av de snabbaste skötselprogrammen, skriver Stiftung Warentest.

Bilder från Amazon Product Advertising API / Advertised Products (Advertising) / Amazon Affiliate Links

Torktumlare med värmepumpar: AEG tar topplaceringen

De Blomberg TKF 7451 W50 (Betyg “Bra”, cirka 650 euro, tillgänglig härBlomberg TKF 7451 W50 på Amazon

) torkar också “bra” till “mycket bra” och är också mycket ekonomiskt när det gäller energiförbrukning. Den inbyggda torken är också enkel att använda. Trummans hårda kant och den besvärliga rengöringen av de extra siktarna kritiserades. De Siemens WT 46 W 562 (Betyget “bra”, cirka 750 euro) är “bra” runt, men relativt dyrt: kondensorkaren med värmepump är ekonomisk, enkel att använda och kan byggas under. Torkningsprestanda är “bra” till “mycket bra”.

Värmepumpstorkaren Beko DPU 7340 X, Zanussi ZTH 485 och Zanker WPK 9211.7 uppnådde också ett “bra” övergripande betyg i torktestet. Beko torktumlare är billig, enkel att använda och torkar “bra” till “mycket bra”. Zanussi-enheten är knappast värre än testvinnaren, men mycket billigare.

Kondensatorkarna är “tillfredsställande”

När det gäller kondenstorkar utan värmepump, AEG T75280 AC och den Miele T 7944 C Tilldelades testvinnaren med betyget “tillfredsställande”. AEG rymmer upp till 8 kg och torkar tvätten jämnt. Enheten har dock hög strömförbrukning och programmen tar lång tid. Miele-torken förbrukar också mycket el men torkar “snabbt och bra”. Alla andra kondensortorkar utan värmepump i testet fick också ett “tillfredsställande” kvalitetsbetyg. Du hittar detaljerad information om torktumlare i Stiftung Warentest, utgåva 1/2012. Du hittar en guide till torktumlare på den här sidan.

/* */