Skip to content

10 träslädar, bobar och kälkar för barn i jämförelse

När snö och is kommer under den aktuella vintersäsongen är i stjärnorna, men du bör vara beredd och ha en släde för små kälkfläktar i källaren. Om du fortfarande måste köpa en släde, ta en titt på det aktuella slädprovet av TÜV Rheinland rekommenderad. tio Slädar för barn var tvungen att tävla för jämförelse, inklusive klassiska träspannar, hornpannor, kälkar och bobar av plast med styrning. Fokus i testet var på stabiliteten, materialet och den maximala lastkapaciteten hos barnens slädar.

Bilder från Amazon Product Advertising API / Advertised Products (Advertising) / Amazon Affiliate Links

Slädar för barn i BamS-testet

Foto: Colint |  Horned kälke

Foto: Colint | Horned kälke

Fem av tio slädar i testet uppnådde ett “bra” till “mycket bra” testresultat. Testvinnaren var den billiga plastsläden Susatum Twister (Betyg “mycket bra”) som är utrustad med spakar för styrning och bromsar. Du får en “mycket bra” träsläde med den andra placerade Colint horned kälke (cirka 80 euro, tillgänglig härColint Hörnerrodel på Amazon

).

Styrmannen Snoslyder, KHW Snow Flipper de luxe (från 25 euro, tillgänglig härKHW Snow Flipper de luxe på Amazon

) och Alpengaudi Alpen Toboggan bedömdes ”bra”. Fem modeller i jämförelse fick ett ”dåligt” testresultat, till exempel KHW och Hamax. Det detaljerade slädprovet finns på bilden på söndagen 3/2012. Du hittar en guide för att köpa släde på den här sidan.
/* */